Javi, vol1


 Eilen aloitin tekemään muotokuvaa omasta koirastani, Javista. Kissoilla on jo omat taulut (Cora ja Iines), joten pitäähän se taulu löytyä Javistakin :) Monta vuotta mulla jo on ollut suunnitteilla, että jonkinlainen taulu pitää tehdä, mutta en vaan ole osannut päättää millaisen tekisi ja olevinaan ei löydy sopivia mallikuviakaan, vaikka kuvia kuitenkin on useampi tuhat ... :D

Javi on mun ihan ensimmäinen oma koira. Javi on narttu ja syntynyt 4.8.2008 ja sen emä on dobermanni ja isä saksanpaimen-kultainennoutaja. Javin oikea nimi on Yávië joka tarkoittaa syksyä quenyan kielellä.
Javi on aina ollut erittäin kiltti ja iloinen koira, yksi kilteimmistä koirista minkä tunnen. Kaikkia ihmisiä pitäisi päästä tervehtimään ja pusuttelemaan ja jos pääsee syliin niin vielä parempi, vaikkei ihan sylikoira kokoa olekaan...
Toisten koirien kanssa Javi tulee hyvin toimeen, eikä ole ikinä ollut vihainen kenellekään. Ainoastaan liian tungettelevat urokset saattavat saada murahduksen, mutta yleensä Javi on se joka antaa periksi ja vetäytyy pois jos toinen alkaa haastamaan riitaa. Javi ei hauku oikeastaan koskaan, tosin vinkumista ja muuta ölinää tuo kyllä osaa pitää senkin edestä :D
Javi on erittäin aktiivinen ja vauhdikas luonne, aina valmis lenkille tai tekemään ylipäätään ihan mitä vain. Parasta Javin mielestä on juokseminen ja vielä parempaa jos siinä samalla voi hakea palloa tai frisbeetä. Javin kanssa harrastetaan tokoilua ja muutaman kerran ollaan käyty mätsäreissä ja koirien leikkimielisissä juoksukilpailuissa.
Viime syksynä Javi alkoi saamaan epilepsia kohtauksia, onneksi ne ovat pysyneet lyhyinä ja niitä ei tule liian usein joten vielä ollaan selvitty ilman lääkkeitä. Mutta ainahan sitä vähän säikähtää ja alkaa miettimään milloin tulee viimeinen päivä.
Senkin takia haluan tämän taulun tehdä nyt, on sitten muisto seinälle kun Javista aika jättää.
Toivottavasti nyt kuitenkin vielä on useampi vuosi edessä, ei pitäisi vielä murehtia liikaa tulevaa.Mallikuviksi valikoitui pääkuva vuodelta 2012 ja liikekuva tältä talvelta.


Taulun teen öljyväreillä, se kun on kuitenkin mun lemppari tekniikka ja sillä saan tehtyä mieleisen lopputuloksen. Taustalle laitoin lisäksi myös lehtikultaa. Taustan muusta väristä en vielä ole varma jääkö se tuollaiseksi, alaosaan kuitenkin tulee lunta joten se ei paljoa muutu, mutta yläosasta en vielä ole varma. Taululla on kokoa 50cm x 70cm.

Nyt taulussa on pääkuvan pohjavärit paikallaan, seuraavaksi teen liikekuvan pohjavärit. 2 kommenttia:

  1. Vitsi miten hauskat korvat tällä on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Javilla on vähän omalaatuiset korvat :D

      Poista