Vuonna 2005...

Kauan on aikaa siis. No eihän siitä ole kuin 10 vuotta, mutta tuntuu kuin olisi enemmänkin.
Tuli tuossa siivottua kirjahyllyä ja sieltä löytyi tekemiäni tauluja vuodelta 2005. Sinä vuonna aloin tekemään enemmän öljyvärimaalauksia, joitain kokeiluja olin jo tehnyt pari vuotta aikaisemminkin, mutta 2005 öljyväri innostus syttyi enemmän. Ja sillä tiellä ollaan edelleen :)


 
Tämä hevonen on vanhasta Hööksin kuvastosta, tuolloin tuli huomattavasti vähemmän käytettyä nettiä mallikuvien etsimiseen vaan enemmänkin lehtiä ja kirjoja. Suosikkini näistä tauluista :)


Tämäkin on Hööksin kuvastosta, vähän alkeellisempi kuin tuo edellinen. Mutta suitsissa on kivoja yksityiskohtia.

Sudenpentuja :) Tuolloin oli iso susivillitys, kaikki piirteli susia :D Taitaa jatkua kyllä edelleenkin..

Koiria tuolloin ei oikeastaan tullut tehtyä, en muista tekeneeni kuin yhden koiramaalauksen 2005 ja sitten menikin monta vuotta ennen kuin aloitin enemmänkin tekemään koiria.

Tästä mulla ei ole mitään hajua mistä mallista on, ei ainakaan Hööksistä. 


 Tämä on akryyleilla maalattu, en tykännyt edes tuolloin akryyleista ja ei niillä sitten oikeastaan tullut ikinä maalattua.

 Friisiläiset on aina kiehtoneet. Vähän alkeellista vettä :D


2015 vs 2005


Onneksi näitä vanhoja tauluja on tullut säästettyä. Kyllähän näistä huomaa hyvin, millainen kehitys 10 vuodessa on tapahtunut :)
Jostain varastosta löytyisi vielä vanhempiakin piirroksia, ainakin vuoteen 2002 asti, pitää joskus niitä käydä kaivelemassa esille.

Kiinnostaako nähdä enemmänkin mun vanhoja töitä ja oletko itse säästänyt vanhoja piirroksia/maalauksia?

8 kommenttia:

 1. Juu kiinnostais :) Hienoja!!

  VastaaPoista
 2. Ihana nähdä vanhoja töitä ja se kehitys mistä on lähdetty ja mihin on tultu! Itsekin tuossa selailin vasta 7-10 vuoden takaisia piirustusvihkoja ja kyllä tuli naureskeltua kovin. Anatomian osaaminen ei ollut ihan hallinnassa tuolloin ja sieltä löytyy suuri määrä epämääräisen pitkillä jaloilla varustettuja eläimiä ja ihmisiä... :D

  Ja on noissa sun kuvissa ihan mieletön ero! Harjoittelemalla ja tekemällä oppii, kuten tiedetään.Oletko aina maalannut mallista? Itse en sitä hallitse sitten lainkaan. Piirrän aina ilman mallia ja korkeintaan väritykseen saatan ottaa mallia jos siltä tuntuu.
  Kuinka paljon maalaat/piirrät päivässä? Ja paljon jaksamista Beedan taulun kanssa! :) Tulee upea muotokuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tullut säästettyä, nyt huomaa kyllä niin hyvin kaikki virheet mitä silloin ei tullut ajateltua :)
   Nykyisin tulee lähinnä vaan mallista tehtyä, tietysti senkin takia kun tosi vähän tulee tehtyä muita kuin tilaustöitä. Riippuu tosi paljon päivästä, max 6 tuntia/päivä yleensä. Sitten jos yrittää väkisin tehdä niin rupeaa tekemään helpommin virheitä ja hutiloimaan joten mieluiten vähän kerrallaan useamman päivän aikana eteenpäin:)
   Beeda taulussa onkin vielä melkoinen työmäärä edessä, onneksi kiva tekniikka ja hyvä mallikuva mistä tehdä :)

   Poista
 3. Mulla on eka heppapiirrustus tallessa minkä oon tehnyt 7 vuotiaana, ja paljon löytyy 8-15 vuotiaana tehtyjä piirroksia kansioista :)
  Ihan kiva, että äiti silloin sanoi että laita ne talteen ^_^ (Nyt olen siis 24-vuotias :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu äiti :) Mulla ei ihan lapsuuden piirroksia ole tallella :(

   Poista
 4. Mahtava kehitys sinulla! Mieti, missä oletkaan kymmenen vuoden kuluttua. :)

  Vanhoja töitä on säästössä itsellani lapsuudesta asti, mutta koska nykyään piirrän niin vähän, ei varmaan kehitystä enää juuri tapahdu, koska harjoitteluakaan ei juuri ole. Pitäisi löytää inspiraatio uudelleen, ehkä se löytyy ennen kuin täytän 40. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllähän se harjoittelua vaatii, että kehittyy. Jospa sun inspiraatio vielä löytyy, mulla ainakin auttaa youtubesta kaikkien hienojen maalausvideoiden katselu :)

   Poista