Sielunpeili

Hevosen silmät on aina kiehtoneet ja niitä on tullut piirrettyä paljon. Varsinkin nuorempana kun tuli piirrettyä paljon myös "ei mallista", yksi lempiaiheista oli hevosen silmät. Viime vuosina pelkät silmäkuvat ovat jääneet pois, joten kun lokakuussa sain viestiä voinko maalata joululahjaksi kuvan hevosen silmästä olin erittäin iloinen.
Vieläpä kun pääsi tekemään taulua öljyväreillä niin mikäs sen parempaa!

Taulun teossa oli ongelmana mallikuvan pieni koko, silmässä oli todella voimakas heijastuma ja vielä lisäksi silmästä peilautui myös kuvaaja. Joten silmää jouduin aika paljon muokkaamaan, tai lähinnä siis pienentämään heijastusta jotta silmän omaa väriä saisi näkyviin. Ja kuvaajan omakuva jäi myös pois  :D

Taululla on kokoa 30cm x 40cm ja pohjana kokeilin ensimmäistä kertaa italialaista kangasta minkä ostin lähellä olevasta Mikart kehystysliikkeestä. En ole ikinä maalannut näin hyvälaatuiselle kankaalle, ihan mielettömän hyvän tuntuista siveltimen alla. Nyt ei taida olla enää paluuta muihin kankaisiin, joten jatkossa käytän ainoastaan näitä. Onneksi tuolta liikkeestä saa mittatilauksena pohjia joten kaikki koot onnistuu.
Tässä onkin sitten viimeinen postaus tälle vuodelle ja kaikki 2015 vuoden taulut on nyt näytillä. Yhden taulun aloitin pari päivää sitten mutta siitä lisää ensi vuonna. Monta mielenkiintoista tauluprojektia on luvassa jo heti alkuvuodelle, mitähän kaikkea ensi vuosi tuokaan tullessaan :)

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta 2016!

6 kommenttia: