Mamma


Jouluarvonnan voittajan taulu valmistui pari päivää sitten. Taulu on tehty öljyväreillä ja koko on 30cm x 40cm. Taulussa päätähtenä on Mamma lämminverinen.

Tämän taulun tekeminen tuli videoitua, muita öljyvärimaalauksia en ole vielä aikaisemmin kuvannut. Kunhan mulla on isompi työtila joskus niin sitten pääsee kuvaamaan isompien taulujen kuvaamista, nyt joutuu vielä tyytymään näiden pienten kuvaamiseen. Vähän mua kyllä harmittaa tuo videon laatu, kamera teki videosta vähän ylivalottuneen mikä taas tekee väreistä liian vaaleat + tietenkin märkä maali oikein hohtaa valossa mikä ei ainakaan paranna kuvaa.
  
Eilen sitten aloin lataamaan videota youtubeen, sen lataamista sitten ensin odotin lähemmäs tunnin ja kun se oli valmis tulee ilmoitus, että video on liian pitkä ja sitä ei voi julkaista. Noh, sittenpä vaan uudestaan käsittelemään ja nopeuttamaan lisää. Muut videot on olleet 16 kertaisella nopeudella ja tämä on nyt 32. Videon pituudeksi tuli sitten vaan n. 14min. 

Äsken sitten kun aloin kirjoittamaan tätä postausta tajusin että olen videon laittanut väärään paikaan eilen, Youtubessa mulla on kaksi tunnusta eli mun alkuperäinen vanha tunnus missä ei mitään videoita ole ja sitten toinen tunnus on katkopiirron missä nämä taidevideot on. Kun latasin videon en muistanut vaihtaa tunnusta ja video meni tuonne mun vanhaan tunnukseen. Eihän sillä sinänsä väliä missä ne videot on, mutta onhan se kiva, että on sitten samassa paikassa kaikki ja kun on kuitenkin useampi tilaaja tuolla katkopiirto tunnuksella. No nyt sitten latasin videon taas uudestaan ja tällä kertaa ihan oikeaan paikkaan :D


Vaikka ei nyt ihan putkeen mennyt videointi ja julkaisu niin taulusta itsestään mun mielestä tuli oikein kiva pieni muotokuva :)8 kommenttia:

 1. Wau! Ei voi kuin ihastella työskentelyäsi! :)

  VastaaPoista
 2. Paljon tuossa meni oikeasti aikaa tunneissa? Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmmm... Videota taitaa olla n.8h ja sitten varmaan pari tuntia pälle mitä ei ole videoitu kun välillä akku loppui ja en jaksanut odottaa latausta. Eli aika nopea työ öljyvärimaalaukseksi. Eniten aikaa menee kun odottaa kerrosten kuivumista että pääsee jatkamaan maalaamista.

   Poista
 3. Heippa! Lueskelin blogiasi läpi ja tuli mieleen kysymys: miten saat kangaspahvipohjan ripustettua seinälle ilman kehyksiä? Ja jos kehykset hankkii, täytyykö ne teetättää vai saako ostettua kaupasta tarpeeksi "tilavia"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En käytä kangaspahvipohjia eikä niitä oikein pysty ilman kehyksiä laittamaan seinälle. Käytän vain pinkopohjia, eli kangas pingotetaan kiilapuihin, ei pahvin päälle. Pinkopohjan saa seinälle ilman kehyksiäkin, esim kierrekoukut kiilapuihin ja rautalankaa.
   Kangaspahvipohjat menee ihan tavallisiin kaupasta ostetuihin kehyksiin kun on sen verran ohut (yleensä näissä on lasi mukana, voi jättää pois öljyvärimaalauksesta) mutta kangaspohjat kun on paksummat niin niihin voi olla vähän vaikea löytää valmiita. Parhaimmat saa ihan kehystysliikkeestä :)

   Poista