Rio

Rio borderterrierin muotokuvan tekemisessä riittikin haastetta. En ole aikaisemmin bordereita piirtänyt ja ylipäätään muutenkin karkeakarvaisia koiria todella vähän.
Lisäksi koiran muoto ja värit joutui ottamaan eri kuvista. Kuva missä oli hyvä pään asento oli todella pieni, koiran kun croppasi kuvasta jäi kooksi vain 170px, lisäksi kuva oli otettu varjossa joten koiran väri ei vastannut sitä mitä on oikeasti. 
Hetken jo jouduin miettimään että joudunko ensimmäisen kerran ikinä kieltäytymään tekemisestä ja sanomaan että ei onnistu. Onneksi  en osaa sanoa ei ja koirasta löytyi muita isompia kuvia mistä sitten näki paremmin oikeat värit joten päätin yrittää tekemistä.
Hieman jännitti alkuun miten tulee onnistumaan, mutta loppujen lopuksi karva onnistui aika ihmeen kivuttomasti. Pastellikynillä tulee sen verran karheaa jälkeä jo suoraan, että auttoi hommassa paljon. 

Kokoa tällä on A4 ja paperina on Daler-Rowneyn Murano pastellikartonki. Tummansininen oli tilaajan toive taustaksi ja oikein nappivalinta olikin vähän oranssisävyisen koiran kaveriksi.
Tästä tulikin aika paljon otettua kuvia ja samalla kuvasin myös vihdoinkin nuo pastellitarvikkeet niin saan ne esiteltyä seuraavaksi. 
Seuraava tilaustyö minkä aloitan on myös pastelleilla, työhön tulee valjakkohevonen ja koko on ihanan iso A2, jes! :) 

2 kommenttia: