Danser T


Sponsoroin viime vuonna SJ Driving järjestämiä valjakkokilpailuja ja tämä piirros on tehty lahjakortin voittajalle. Tänäkin vuonna sponssaan samoja kilpailuja jotka ovatkin tänä vuonna kolmipäiväiset. Kisat vietetään 17-19.6. Salossa, jos joku haluaa mennä katsomaan valjakkokisoja.

Tähän tauluun haluttiin muotokuva Tanesta.
Taulu on tehty pastelleilla ja koko on A2. Paperina tässä on Sennelierin pastellikartonki. Tämä eroaa tavallisesta pastellipaperista siinä että pinta on karheaa ja hiekkapaperimaista. 
En ole aikaisemmin tälle tehnyt muuta kuin vähän testimielessä värien levittämistä.  Saattaa olla, että tämä jäi myös viimeiseksi kyseiselle paperille piirtämiseksi. Ellei joku nyt sitten varta vasten pyydä saada tälle paperille tehtyä piirrosta :D 
Isoimmat miinukset paperissa on karheuden takia vaikeus tehdä yksityiskohtia. Ja varsinkin skarpit reunat ei onnistu helposti. Kynät pitäisi saada pysymään koko ajan todella terävänä, että pienet yksityiskohdat onnistuu ja se taas tarkoittaa sitä, että pastellikynää pitäisi teroittaa koko ajan. Tämä karhea pinta söikin mun kyniä enemmän kun moni muu työ yhteensä.
Lisäksi väriä ei pystynyt kumittamaan ollenkaan sekä värin levitys tasaiseksi oli huomattavasti hankalampaa kun sileämmälle paperille. 
Oli tässä hyvätkin puolensa, nimittäin värin kerrostaminen lähes loputtomiin. Tavalliset pastellipaperit (Mi-Teintes esimerkiksi) menee helposti tukkoon jos niitä kerrostaa liikaa ja yleensä joutuukin miettimään miten saa valmista mahdollisimman vähällä kerrostamisella. Tämän kanssa ei kyllä sitä ongelmaa ollut, oikeastaan mitä useamman kerroksen teki sen helpommaksi yksityiskohtien tekeminen tuli. 
Paperi olisi varmasti parhaimmillaan jossain vähän yksinkertaisemmassa kuvassa ja varsinkin sellaisessa missä käyttäisi enemmän pastelliliituja.  Mutta ihan kivahan se on välillä kokeilla uusia papereita :) 

Suitsien pisaran koristeessa on käytetty hopean väristä värikynää, mikä toi kivan kimmellyksen.
 Tästä innostuinkin ottamaan aika monta välivaihekuvaa.
 Lakisääteinen kissan silittely tauko. Kuuluu työpaikkaetuihin.4 kommenttia: