Jackson's tilausMaanantaina sain tilaamani tuoteet Jackson's taidetarvikeliikkeestä. Matkahuolto toikin paketin kotiovelle saakka, ihan hyvä vaan ettei tarvinnut lähteä itse hakemaan. Ja olihan tuo melkein 18e postit, että tuolla hinnalla saavatkin tuoda jo kotiin :D 
Tuo postituksen hinta on tässä vähän hassusti muuttunut mitä olen sivuja seurannut. Joskus kuukausi sitten kun ensimmäisen kerran katsoin sivuja, siellä oli Suomeen ilmaiset postit jos tilaa yli 150£. Nyt sitten kun tilasin, ei enää ollutkaan ilmaisia. Ja äsken kävin sivuilla niin koko Suomea ei enää mainittu missään :D No kai ne sieltä kuitenkin vielä Suomeen toimittavat, toivon ainakin. 

Itse paketti oli todella hyvin paketoitu, sisällä oli paljon suojamuovia ja kaikki tuotteet oli omissa laatikoissaan ja osa vuorattuna reilulla määrällä kuplamuovia. 


Tämmöinen läjä muoveista sitten paljastui.  
Alimpana on pastelmat paperi mikä oli se tärkein ostettava. Nyt ostin vain isoja 50cm x 70cm arkkeja. Aikaisemmin mulla on ollut myös 30x40 lehtiö, mutta näin irtoarkkeina tämä tulee halvemmaksi. Väreiksi valitsin valkoisen, siennan, tummanharmaan ja ruskean. 


Niin syötävän kauniita ♥

Näistä pastelliliiduista olen jo pidempään haaveillut, näitä(kään) ei vaan Suomessa myydä niin jäänyt sitten ostamatta. Merkki on Unison ja jokainen liitu tehdään käsin. Tämän huomaa kyllä ulkonäöstä, nimittäin aika isojakin eroja noiden koossa ja paksuudessa. Nämä ovat erittäin pehmeät (ja sotkevat joka paikan pastellipölyyn) ja mielettömän pigmentin omaavat. Värisävyjä löytyy melkein 400 erilaista joten arvatkaa vaan oliko hieman hankaluuksia valita vain muutama sävy mitä ajattelee eniten tarvitsevansa :D 
25 liitua lähti matkaan näin ensi alkuun, myöhemmin sitten lisää. Kuvassa osa liiduista näyttää aika samansävyisiltä mutta värittäessä huomaa kyllä että eroa on. Oikeastaan tästä jäi puuttumaan joku vaalea siniharmaa, pari ruskeanharmaata siinä on. 
Valitsin aika luonnonläheisiä sävyjä, niitä kuitenkin eniten tulee käytettyä.
Unisonin liiduista en löytänyt mustaa ja valkoista vaan musta on tuollainen supertumma harmaa ja valkoinen todella vaalea harmaa. Ostin sitten näiden tilalle Mount Vision liituja + pari vaaleaa harmaata. Mulle vieras merkki, mutta pikaisesti testattuna samanlainen kun Unisonkin.

Liituja varten ostin tuollaisen tyhjän kankaisen kansion mihin liidut saa kivasti järjestykseen ja pysymään ehjänä. Harmi kun nuo Mount Vision liidut on sen verran isompia että ne ei tähän samaan mahdu.


Hyväksi havaittuja Faber-Castell pastellikyniä ostin lisää. Osa on sellaisia värejä mitä aikaisemmin ei ole ollut ja osa sellaisia mitkä edellisistä kynistä ovat eniten kuluneet. Valkoisia otin jo suosiolla kaksi koska se kuluu aina ensimmäisenä loppuun. 
Ostin myös kaksi Derwentin harmaasävyistä kynää, koska samanlaista sävyä ei muissa merkeissä ole. Derwentiltä olisin halunnut myös yhden ruskean mutta se oli loppuunmyyty.
Muuten en enää Derwentejä merkkinä osta mutta nämä kolme väriä on sellaisia mitä haluan käyttää.  


Olen käyttänyt tähän asti öljyväreissä Winsor&Newton ja Georgian merkkejä. Nuo on ihan käyttökelpoisia mutta osa väreistä ei ole täysin valonkestäviä toisin kun tämä Rembrandt jossa jokainen sävy on parasta valonkestävyysluokkaa.  Rembrandt on yksi laadukkaimmista öljyistä keskitason hintaluokassa. Pikkuhiljaa vaihdan kaikki öljyt näihin, en raaskinut ostaa ihan kaikkia tarpeellisia sävyjä kerralla. 


Tottakai piti ottaa myös siveltimiä, eihän ilman siveltimien ostoa mistään selviä :D
Jacksonilla on yli 4000 siveltimen valikoima joten en ihan kaikkia jaksanut sieltä läpi käydä. Kolme on aika tavallista kärki -ja lattasivellista, mutta kaksi on sellaista mitä suomessa harvemmin tulee vastaan. Toinen on vähän pidempi harjaksinen viistosivellin ja toinen superpitkä liner. Tuo liner on melkein 3cm pitkä, varmasti ihan täydellinen pitkien karvojen maalaamiseen :)


Sitten viimeisenä tavallinen pyyhekumi. Vanhasta oli vain pieni nysä jäljellä joten olikin jo aika saada uusi. Merkki on Faber-Castell ja tästä ei pitäisi tulla roskaa niin paljon jälkeensä. Vähän arvelutti tuo tumma väri, ettei vaan jätä tummia rantuja paperiin, mutta tämä on niin pehmyt ettei siitä ainakaan pelkoa ole.


Sellaisia tällä kertaa, eiköhän näillä taas hetki eteenpäin mennä :)

2 kommenttia:

 1. Kiva nähdä että joku muukin tilaa Jackson'sista :) Itse tilaan kaikki Polychromos yksittäissävyt sieltä. Myös Rembrandt vesivärini sekä suurin osa papereistani on Jackson'siltä. Pakkaavat kyllä tuotteet todella hyvin ja paketit ovat tulleet aina perille. Heillä on tarjolla myös paperinleikkuupalvelu esim. yksittäisille vesiväripapereilla. Brexit hieman huolestuttaa siinä mielessä, jos meneveät tullin alaisiksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mahtava kauppa, olispa vaan miljonääri :D Miekin varmaan ostan sitten Polyt jatkossa tuolta kunhan on tarvis, vielä ei ole tarvinnut lisää ostaa kun kuluvat niin hitaasti.
   Niin joo, toivottavasti ei tule mitään tulleja :/

   Poista