Wiineri ja Venla

Mulla on tällä hetkellä viisi suomenhevosaiheista öljyvärimalausta työn alla, tässä esille nyt niistä kaksi eli Wiineri ja Venla. 
Wiineristä on jo ensimmäisiä vaihekuvia blogissa esillä, ne löytyy täältä.Tässä vaiheessa sitten tuli operaatio päitsien poisto. Muistin, että ei pitänytkään tehdä päitsiä, onneksi öljyväreillä tämmöiset on helppo korjata. Yksi kerros ei ihan riittänyt hävitttämään päitsien jälkeä vaan jäi tuollaiset haamupäitset.

Toinen kerros hävitti päitset ja aloin tekemään karvan tekstuuria.


Nyt olisi pää oikeastaan valmis, ihan pieniä juttuja lukuunottamatta. Harjakseen tulee muutamia jouhia, tuntokarvojen lisäys + muita karvoja sinne tänne sekä silmän yläkulmaa korjaan vähän, nyt silmä on hieman pyörempi kuin mitä mallivalokuvassa.
Seuraavaksi sitten kaulan tekoon, kaulasta ei ole tulossa samalla tavalla pikkutarkkaa kuin päästä, se jää vähän sumeammaksi. Tarkkuutta tulee eniten kaulan ylälinjaan ja harjakseen.
Sitten pääsee tekemään alapuolelle tulevaa ravikuvaa, siinä riittääkin paljon yksityiskohtia tehtäväksi.

Toisessa maalauksessa on tamma Venla. Tällä on kokoa 40cm x 50cm.
Kiva päästä taas tämmöistä mustataustaita tekemään. Tämän kuvaaminen on ollut vähän työn takana, en tajua miten tämä kiiltää näin paljon. Siis pohjanhan pitäisi olla samanlainen kuin muutkin, mutta tämä vaan kiiltää ihan kuivanakin.
Pohjavärit

Ensimmäiset yksityiskohdat
Ja vähän lisää karvatekstuuria, vielä pitäisi kaulaan saada voimakkaampi valo tehtyä.

2 kommenttia: