Velourpaperin testausta

Joku aika sitten ostin velourpaperia ja nyt vihdoin uskaltauduin kokeilemaan, että mitenkäs se toimii.
Velourpaperi on siis tuommoista samettipintaista paperia. Sitä käytetään eniten pastelleiden kanssa. Melko harvassa paikassa tuntuu noita olevan myynnissä, omani ostin Akvarelli Elliltä. Vähän hinnakasta paperia, kaksi arkkia maksaa reilu 13€.

Noita myydään siis 65x50cm arkkeina. Leikkasin siitä kaksi A3 kokoista paperia. Ylijäämä suikaleeseen sitten päätin testata ensimmäisenä miltä paperi tuntuu kynän alla.

Kuvat sattui melkeinpä millilleen samankokoisiksi kuin mitä piirrokset oikeasti ovat, eli pienistä piirroksista kyse :P
Ei mitään rakennekukkasia kumpikaan hevosista, mutta ei tässä nyt varsinaisesti ollut tarkoituskaan mitään super hienoa saada aikaiseksi. Lähinnä vaan, että miten värit levittyy ja toimii paperilla :)

Ensimmäisenä testasin Drawing värikynillä ja sen jälkeen pastellikynillä.
Pastelli levittyy paremmin  (no yllätys) kuin värikynät, mutta toisaalta värikynillä sai paremmin pikkutarkkaa jälkeä. Toki kun paperi oli niin pieni, että ei näihin nyt mitään kovin yksityiskohtaista pystynyt tekemään. Paperi on pehmoista ja jäljestä tulee ihanan pehmeää :) Tykkään!

Drawing värikynillä

Pastellikynillä
Toinen uusi asia mitä testasin, oli piirtämisen videointi. Ostin kamerajalustan ihan tämmöistä videointia varten :D
Kamera ei vaan meinannut suostua yhteistyöhön. Tajusin nimittäin että kamera ei kuvaa videota kuin 10 minuuttia kerrallaan :/ Ja sitten loppui vielä akkukin :D Eli video jäi vähän kesken, en vaan jaksanut jäädä odottelemaan akun latausta vaan piirustelin kuvan loppuun.


 


Risuja ja ruusuja videosta saa antaa :) Onko videon nopeus ok? Katsoisitteko jatkossa mieluummin vaihekuvia videona vai valokuvina?4 kommenttia:

 1. Mistä oot ostanut noi drawing värikynät? Itellä suunnitelmissa nuo, muttakun mistään ei löydy ja en tiiä paljonko ne maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita drawing värejä on kyllä aika vähän myytävänä. Itse ostin Joensuussa olevasta PauMer taidetarvike -ja kehystysliikkeestä. Netistä niitä löytyy ainakin http://netmanner.fi/ ja http://www.myllynkehys.fi/

   Poista
 2. Olet kyllä todella taitava piirtäjä ja värien käyttäjä! Itselläkin on nuo kynät (pienempi laatikko), mutta olen käyttänyt niitä tavallisten pastellien kanssa yksityiskohdissa. Muuten, olen käynyt pastellimaalari Timo Jakolan parilla kurssilla, ja hän opetti meitä käyttämään ohuita vanerilevyjä pastellitöiden tekemiseen. Aika kätsyä. Olen oppinut pitämään siitä vanerin kovasta ja sileästä pinnasta, paperi on niin rakeista ja vaikea peittää kokonaan jos haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Oho, en ole edes ajatellut että pastelleilla voisi vanerillekkin tehdä, on tullut vaan maalattua öljy/akryylimaaleilla. Pohjustetaanko vaneria ensin gessolla tai jollain? Ja millaista vaneria, sellaista missä toinen puoli on sileä ja toinen karkea vai millaista? Nyt rupesi kiinnostamaan, jos kokeilisi itsekkin :D

   Poista