Luova Lauantai #138

Luova Lauantai -haasteessa ei tehdäkkään tälläkertaa mitään valmista, vaan aiheena on luonnos.

Tästä on tulossa A3 kokoinen pastellipiirros. Onpas vaikeaa ottaa kuvaa valkeasta paperista missä ohuet lyijykynäviivat :P Joutui vähän tummentamaan ja vahventamaan viivoja koneella, että näkyy muutakin kuin valkoista :D


15 kommenttia:

 1. Olin samaa mieltä valokuvatessani luonnosta. Siinä sai miettiä pari kertaa, että miten viivat saa näkymään . Hienoa työtä sinulta, eläimet ovat minusta haastavia aiheita. Oikeanpuoleinen kaveri on ihanan utelias =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulle eläimet taas on se helpoin juttu, mikään muu sitten ei onnistukkaan :D

   Poista
 2. ompa hoieno luonnos - kaunis ja taitavasti tehty! Bravo!

  VastaaPoista
 3. Oi ihana! INNOLLA ODOTAN TÄTÄ:-)

  VastaaPoista
 4. Oi ihana! INNOLLA ODOTAN TÄTÄ:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidät :) Enköhän mie ens viikolla tätä aloita tekemään.

   Poista
 5. Komeita luonnoksia. On taito saada näkyviin mallin painovoima niin että se oikeasti näyttää istuvan, seisovan tai liikkuvan.

  VastaaPoista
 6. Hankalaa todellakin kuvata valkoista paperia!

  Ylipäänsä en osaa luonnostella, en ole sen kummoisempi piirtäjäkään, tykkään vaan lätätä väreillä.

  Koirasi ovat valppaan ja odottavan näköisiä, janoavat pastellivärejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taas luonnostelen aina, en vaan osaa aloittaa suoraan maalaamaan. Ja tietysti jos vaikka tekee vesiväreillä, niin pitää saada heti alku jo oikein ja näköiseksi koska vesivärit on ja pysyy siinä paperilla, eli on jo ennen värejä suunniteltava ja piirettävä ääriviivat. Jos alussa jo ei hahmo näytä oikealta niin ei sen muokkaaminen enää värien laiton jälkeen onnistu. Jos ei tekisi muotokuvia, niin sittenhän sillä ei olisi niin väliä :)

   Poista
 7. Tästä tulee valmiina hieno!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista. Miten niin muotokuvissa ei vesivärien oikein saamisessa ole niin väliä, voisitko selittää? Kivat luonnokset koirista, niistä voi jatkaakin. Kiitos käynnistä ja kommentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh, en mie kyllä tuommoista ole kirjoittanut? Kirjoitin että "jos EI tekisi muotokuvia, niin sittenhän sillä ei olisi niin väliä"

   Ja tällä nyt tarkoitin sitä, jos vaikka vesiväreillä maalaa ilman että tekee mitään piirosta alle ja lätkii vaan värit niin paljon hankalempaa saada siitä jonkun tietyn hahmon näköinen. Kun kyseessä on muotokuva jostain tietystä vaikkapa koirasta ja tarkoituksena on tehdä just eikä melkein näköinen. Vesivärejä kun ei oikein pysty pyyhkimään pois eikä maalaamaan päälle, vaan jos jotain väriä paperille laittaa niin se sitten on ja pysyy siinä paperilla.
   Sitten kun EI tehdä muotokuvaa vaan vaikkapa joku random koirahahmo niin sittenhän sillä ei ole niin väliä vaikka et hahmottelisi vaan lätkit vaan jotain värejä koiran muotoon. Ymmärsitkö mitä haen takaa?
   Ja tietenkin joku varmaan osaa tehdä hienoja muotokuvia ilman mitään hahmotelmia, mutta olenkin tässä koko ajan puhunut itsestäni ja siitä että minä en osaa ilman hahmotelmia maalata oikein ja näköisiä.

   Poista