Ostoksia Minoasta


Viime viikolla tuli tehtyä tilaus Minoan taidetarvikeliikkeeseen. Oikeastaan ainut pakollinen ostos oli välivernissa, mutta lähtihän sitä sitten matkaan vähän muutakin :D Toki tarpeellisiahan nämä kaikki ovat tulevissa tilaustauluissa tässä kevään aikana.

 Öljyvärivalikoima kasvoi viidellä Daler-Rowneyn Georgian värillä.
- Coeruleum, taivaansininen.
- Yellow Green, ihanan raikas vihreä.
- Indian Red, tumma punaruskea, varmasti hyvä lisä esimerkiksi punaruunikoiden/rautiaiden hevosten maalaamiseen. 
- Scarlet Lake, mulla ei olekaan kuin yksi punainen ja se on vähän tummempi ja pinkkiin vivahtava joten tämä on vähän vaaleampi  ja enemmän "peruspunainen".
- Cadmium Orange, kirkas oranssi. Hyvän oranssin sekoittaminen itse on aika vaikeaa, joten ostin valmiin ihan sen takia :D


- Michael Harding's oil paint medium. Maalausneste öljyväreille jossa on pellavaöljyä ja puhdistettua tärpättiä. 


- Daler-Rowneyn suihkutettava vernissa joka käy myös välivernissaksi.


- Lineo kärkisivellin, vähän isompi kuin mun muut Lineot.
- Daler-Rowney system3 sivellin. En ole näitä käyttänyt aikaisemmin, mutta olen kuullut että ovat hyviä joten otin yhden kokeiltavaksi. Tämä olikin kyllä erilainen kuin mitä Minoan sivuilla olevassa kuvassa. Tässä olisi pitänyt olla lyhyt varsi mutta ihan saman mittainen tämä on kuin kaikki muutkin mun siveltimet :/

- Kynäkumi, halpa kun oli niin pakko oli ottaa testattavaksi.

-Koh-I-Noor grafiittikyniä tavallisten lyijykynien kaveriksi. Kovuudet 2B, 6B ja 8B. Tänään näitä jo vähän käytin ja hyvältä vaikuttaa :)


- Daler-Rowneyn Murano taidekartonkeja. Tilasin kaksi Slate väristä, mutta ilmeisesti se oli loppu kun lähettivät mulle kolme Storm väristä. Ei muuten mitään, mutta kun ei tuo Storm ole kovin nätin näköistä vaan siinä on tuollaisia "karvoja" joukossa. Toiskohan ne lisää elävyyttä eläinmuotokuviin kun karvatkin mukana paperissa :D
Muut värit on Stone, Twilight, Moss ja Apple. Valkoinen paperi on Bristol Board, pinta tässä on erittäin sileä ja moni käyttää tätä lyijykynille joten pitihän se miunkin ottaa testiin.


- Tulevaa tilaustyötä varten ostin St.Cuthberts Mill akvarellipaperia. Paksuus on 425gsm, joten tämä kestää hyvin vedellä läträämistä.
Tässä kuvassa näkyy myös paremmin tuo Storm paperin "karvaisuus".


Nyt kun näiden tarvikkeiden kuvaamisessa vauhtiin pääsi niin kuvasin samalla myös lyijykynäpiirtämisessä käyttämäni tarvikkeet. Tuota tarvike-esittelyä kun on useampaan kertaan toivottu niin nyt se sitten on tulossa. Pitäisi siihen varmaan jotain tekstin tynkääkin saada tehtyä joten katsotaan mikä päivä tällä viikolla saan esille :) 

0 kommenttia: