Vili, vol1

Viikolla aloitin jouluarvonnassa voitetun lyijykynäpiirroksen teon. Toisesta lyijykynätyön voittajasta ei ole kuulunut mitään, vaikka useampi viesti on lähetetty. Annetaan nyt viikko vielä armon aikaa vastata, sitten arvon uudestaan A4 kokoisen lyijykynätyön voittajan. Eli MIRAKOO nimimerkki, jos haluat palkintosi laita viestiä!

Tässä työssä päätähtenä on Vili niminen poni. Kiva päästä tekemään poninkin kuvaa välillä. Taustaa mietin hetken, että mitä sinne tekisin, mallikuvassa on karsinan seinä ja halusin tehdä jotain muuta kuin yksiväristä harmaata. Joten kokeilin tehdä taustalle tuollaisia bokeh valopalloja. Omasta mielestäni siitä ainakin tuli ihan kiva ja erilainen tausta.

Lisäksi mallikuvassa ponin turpa rajautuu tuosta sierainten ylänurkasta pois, joten mun piti piirtää omasta päästä tuo loppuosa. Onneksi noita hevosten turpia on tullut tässä vuosien aikana aika monta tehtyä :D


Taustan valopallot on tehty sinitarramöykyllä.Tässä on  kuvia eri vaiheista miten tuo karvatekstuuri syntyy. Tuossa viimeisessä kuvassa karva ei vielä ihan täysin valmis ole, eli homma jatkuu vielä.

Pohjavärit suht pehmeällä lyijyllä, itsellä tässä käytössä 5B.


Stumpilla blendaus ja sen jälkeen uusi ja tarkempi kerros HB lyijytäytekynällä.
Lisää blendausta.Kynäkumilla 
tehdään valokohdat. 
Tässä otin käyttöön mun uuden Koh-I-Nor kynäkumin. 
Lyijykynäpiirtämisessä yhtä tärkeää on osata poistaa väriä kuin lisätä sitä.


Ja taas tarkennetaan karvoja täytekynällä. 
Eli koko ajan pysyy sama järjestys; väritys, blendaus, kumitus, väritys, blendaus, kumitus...

Tästä sitten vielä jatkuu ainakin yksi kerros.6 kommenttia:

 1. Voi että, osaisipa itsekin piirtää noin hyvin ! Upeita teoksia. :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis♥ olisinpa itse voittanut, tai sitten täytyy tilata rakkaasta 27v vuokraponistani taulu♥ Paljonko maksaa A4taulut?
  Olet todella taitava piirtäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos ihan samanlaista lyijykynätyötä haluaa niin hinta 80e.

   Poista
 3. Mitä on blendaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blendaus tarkoittaa värin pehmentämistä tai sekoittamista. Lyijykynän jälkeä pehmennän tuollaisella paperistompilla, värikyniä taas siveltimellä ja tärpätillä sekä pastelleja stompilla tai sitten tuollaisella kumisella "siveltimellä".

   Poista