Laku ja EppuJatketaanhan valmiiden töiden esittelyä, niin päästään joskus ajantasalle blogin parissa.
Pastellitöitä on viime aikoina tilattu paljon ja niin myös suurinosa tulevistakin piirroksista tulee olemaan. Se taitaa olla nyt tämän vuoden suosituin tekniikka tilaajien parissa.

Ensimmäisenä esittelyyn huhtikuussa valmistunut Laku. Koko on A3 ja pastelmat pohjana.
Tässä kaverissa taas riitti karvan tekemistä. Tällaiset kolmiväriset koirat on siitä kivoja, että karvaan saa eloa ja kerroksia ihan eritavalla kuin yksiväriseen. Monesti aloitan piirtämisen ylhäältä ja etenen alaspäin, mutta näissä missä on monta eriväristä kerrosta olen alkanut värittämään alhaalta ylöspäin. Näin saan tehtyä aina alimpana olevan karvan ensin ja en jälkeen päälle tulevat. Karvasta tulee paljon tuuheamman näköinen näin tehdessä. 


Jos edelliselläkin oli tuuhea karva, niin on myös tällä toisellakin. Kyseessä on keeshond rotuinen Eppu. Tämänkin koko on A3.
Tässä on vähän erilainen kuvakulma kuin yleensä, nimittäin alaviistosta. Yleensä moni kuvaa koiransa ylhäältä päin, koira istuu ja ihminen kuvaa seisaaltaan. Mikähän siinä on, että moni kuvaa yläviistosta? En yleensä tykkää näistä yläviistosta otetuista kuvista, kun kaikki koirat näyttää töppöjalkaisilta ja hurjan isopäisiltä kun mittasuhteet vääristyy. Mieluummin tekisin näin alaviistosta, vaikka toki tässäkin vähän vääristyy, mutta ei liikaa kuitenkaan. 


Pastellityöt ja pitkäkarvaiset koirat on tilauslistalla seuraavanakin. Yhden superpitkäkarvaisen tein tuossa jo välissä lahjaksi, se tulee esille kesäkuussa. Nyt on työnalla pastellipiirros Kielo sheltistä ja kielonkukista.


1 kommentti: