Mustataustaiset hevosetEttei tämä blogi menisi ihan pelkästään valmiiden piirrosten esittelyyn, otetaan tähän väliin muutama vaihekuva. Ei sen puoleen vähän huonosti päivittyy valmiitkaan taulut tänne, huoh :D

Tällä hetkellä mulla on kaksi mustataustaista öljyvärimaalausta valmistumassa. 
Ensimmäisessä on Pirelli niminen hevonen. Pohjan koko on 30cm x 40cm. Normaalisti maalaan kangaspohjille, mutta tässä on pohjana P.E.R. Belle Arti merkkinen liitupohjainen poppelipuu. Ensimmäinen kerta kun tälle pohjalle maalaan. Olen kyllä puulle maalannut ennenkin, mutta tämä pohja yllätti vaikeudellaan.
Isoin ongelma tässä pohjassa on se, että maali meinaa levitä ihan liikaa kun ei ole mitään pintatekstuuria stoppamassa. Tosin tämähän nyt on enemmänkin oma vika kun en ole öljyillä tottunut näin sileään pohjaan tekemään. Toiseksi väri hieman muuttuu kuivuessaan mitä ei tapahdu kankaalla. Tämä johtuu ilmeisesti tuosta liitupohjasta, mikä himmentää värisävyä. Ei kiva. 
Kolmanneksi tämä kiiltää ihan liikaa, siis vaikka värisävy himmenee, mutta pinta kun on täysin sileä niin se heijastaa hyvin kaiken valon.  Maalatessa se ei onneksi kovin paljoa haittaa, mutta valokuvatessa näkyy kaikki kiillot ja heijastukset pinnassa. 
 Mutta plussana tässä on se että tähän saa todella yksityiskohtaista jälkeä kun ei mitkään kankaan kuopat tökkimässä vastaan.
Eiköhän tälle pohjalle uskaltaudu joskus uudemmankin kerran kokeilemaan :)
Pääkuva alkaa olemaan melkein valmis, enää pieniä yksityiskohtia kuten harjakseen jouhia ja turpakarvat. Muu kroppa vaatii vielä hiomista, tarkoitus on jättää se vähän sumeammaksi kuin pää. Ravikuvassa on vasta ensimmäinen pohjaväri paikoillaan.


Toiseen maalaukseen tulee Laco. Tällä on kokoa 45cm x 55cm ja pohjana on ihan perinteinen kangas.
Tässä pääsee taas kunnolla nyhertämään yksityiskohtia kun ei mikään ihan minikokoinen ole.  0 kommenttia: