Nelli


 Muutama viikko sitten valmistui lahjaksi Nelli suomenhevonen.
Tykkäsin tehdä tätä ihan älyttömästi, varsinkin lapojen valokohdat oli niin kivaa tehdä :)
Kokoa tällä on A4 ja pastelleilla toteutettu.

Pieni ongelmakohtakin tässä oli, nimittäin silmät. Mallikuvassa ja kaikissa muissakin kuvissa näyttää ihan tavallisilta tummilta silmiltä. Sitten tätä tehdessä kävin Sukupostissa hevosen tietoja katsomassa ja huomasin värin kohdalla merkinnän mhrs eli molemmat herasilmät. Sitten olikin pakko kysyä tilaajalta että minkä väriset ne nyt oikeasti on. Lähikuvaa silmistä ei löytynyt mutta tarkimmassa kuvassa kuitenkin näkyy ettei ne ainakaan vaaleansiniset ole. Lähinnä kuvien perusteella sanoisin, että silmissä on vain näkyvillä paljon valkuaista mutta tavalliset herasilmät ne ei kyllä mitenkään voi olla. En tiedä onko tässä tunnistaja tehnyt virheen vai mikä juttu onkaan. Ei olisi tosin ensimmäinen kerta jos hevosen väri tai merkit on tunnistettu varsana väärin. 
Päädyin sitten tekemään tummat silmät ja valkuaista näkyy vähän enemmän.

Montaa kuvaa ei tullut otettua mutta video kyllä :)

   

Hevoset on palanneet mun elämään muutenkin kuin taiteen muodossa. Tuolla esittelyssä lukee, että "Nyt hevosharrastuksessa on ollut parin vuoden tauko, mutta eiköhän sitä vielä joku päivä tule jatkettua." Tuo päivä koitti marraskuun lopulla ja nyt olenkin käynyt kerran viikkoon ratsastamassa ja tekemässä tallihommia. Tauko venähtikin parista vuodesta kahdeksaan vuoteen mutta tällä hetkellä tuntuu kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Toki huomaan, että olen tullut vähän aremmaksi ratsastajaksi ja välillä saa miettiä että mitähän ihmettä täällä selässä pitikään tehdä :D 
Mutta aivan mahtavaa päästä taas hevosen selkään, on tätä ikävä välillä ollutkin. Eniten olen ratsastanut Shaka nimisellä suokkiruunalla. Reilu vuoden hevonen on ratsukäytössä ollut ja opetellut perusjuttuja. Vauhdikas kaveri mutta erittäin kiltti ja oppivainen. Tämän kanssa on hyvä humputella maastossa menemään kun ei pelkää mitään ja kokeilla välillä kentälläkin koulukiemuroiden opettelua.


0 kommenttia: