Ensimmäinen scratchboard kokeilu

Alkuvuodesta tuli ostettua yksi scratchboard pohja ja raapetyökalut. Sittenpä ne jäikin pölyttymään kaappiin. Toukokuussa uskalsin aloittaa ensimmäisen kokeilun. 

Scratchboard on suomeksi raapetekniikka. Pohja on pahvia, yleensä valkoinen. Päällä on liukas pinta jota raaputtamalla tulee pohjan väri esiin. Tämmöistä tuli tehtyä ala-asteella, ensin piirettiin värikynillä paperille ja sen jälkeen mustalla vahakynällä päälle. Sen jälkeen raaputettiin terällä kuvioita pintaan. 
Nyt vaan vähän kehittyneempää menoa kun kahdeksan vuotiaana :D

Pohja on kooltaan 50cm x 61cm ja siitä sitten leikkasin 30cm x 37cm kokoisen palan.
Ensimmäisenä piti harjoitella miten paljon terää pitää painaa, että pintaa lähtee irti. Välillä tuntui että en saa terällä mitään irti ja välillä sitten lähti ihan liikaa :D 
Noh, kyllä siitä hevonen sitten rupesi kuitenkin muotoutumaan. Vaikea tekniikka kyllä, jos tekee virheen ei sitä enää saa korjattua kovin helposti. Ei voi maalata uudestaan tai kumittaa virhekohtia. Kaikki pitäisi saada kerralla tehtyä oikein.


 Välillä kuva oli pitkiä aikoja kaapissa keräämässä pölyä ja vihdoin tänään sain kuvan valmiiksi :)
Kyllähän siinä on useampikin kohta mikä olisi pitänyt tehdä toisin, mutta tekniikka kun on tämmöinen niin ei niitä oikein voi korjata vaikka haluaisikin. Tämän jälkeen onneksi tietää tekniikasta ja terien käytöstä enemmän, joten eiköhän tästä suunta ole vain ylöspäin :)2 kommenttia:

  1. uskomattttoman hieno! viimeksi yläasteella eli yli 10v sitten tehny samalla tekniikalla, pitäs taas joskus alkaa kokeilemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Mie en muista että olisin ikinä koulussa päässyt ihan tämmöistä oikeaa raapetyötä tekemään. Eipä olisi kyllä varmaan kärsivällisyyskään riittänyt tekemiseen :P

      Poista