Kylli & Unto kuvina ja videona


Nyt olikin aika pitkä tauko videoiden tekemisessä, viimeksi olen näköjään julkaissut 9kk sitten. Jospa näitä nyt taas alkaisi tulemaan vähän useammin. Aikaisemmat videot olen kuvannut  pokkarilla, mutta kesällä ostin uuden järjestelmäkameran jolla saa otettua myös videokuvaa. Jatkossa siis kuvailen järkkärillä kaikki videot :)
Huomattavasti mukavampaa oli videointi tällä kun pokkarilla, ihan jo siitäkin syystä että videota saa otettua 20min kerralla eikä vain vähän vajaa 10min.

Tämä taulu valmistui joululahjaksi ja siinä on suomenhevoset Kylli ja Unto. Taulu on tehty Faber-Castellin värikynillä. Parissa kohtaa käytin myös Derwentin Drawing valkoista värikynää sekä valkoista geelikynää. Paperi on Cansonin Mi-Teintes ja koko A4.

Valokuvia eri vaiheista ei oikeastaan tullut otettua, mutta luulen että video riittää  :)

6 kommenttia:

 1. Sä saat tuon värittämisen näyttämään niin helpolta (ja sitähän se ei ole..)! :,D Lopputulos on jälleen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on kyllä jännä että aina videoilla näyttää niin helpolle vaikka eihän se nyt itselläkään koko aikaa ihan ongelmitta suju :)

   Poista
 2. Voi että... En osaa päättää, kumpi on oma suosikkini, tämä vai maaliskuussa julkaisemasi Tamma ja varsa pastellityö! Aihe selvästi lähempänä sydäntä kuin yksittäisen eläimen muotokuva, vaikka kauniita ja puhuttelevia nekin toki ovat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä kuvia on tosi kiva tehdä, itse ehkä kuitenkin tykkään siitä laidunkuvasta enemmän koska siinä on myös ympäristö mukana. Toisaalta tässä pääsi tekemään paljon yksityiskohtaisempaa jälkeä.

   Poista
 3. Aivan henkeäsalpaavan ihana potretti! Tässä tuoksuu kesä ja varsan pehmoinen karva <3
  Ja kyllä kiitos, lisää näitä videoita! Nämä ovat todella opettavaisia, itse ainakin saan näistä paljon irti :) Pari kysymystäkin heräsi; missä pidät kameraa kun kuvaat? Miten saat sen sijoiteltua niin että se kuvaisi pöytää juurikin tuollain hieman viistosti? Ja käytitkö tässä sitä tärpättiä tms, ja värititkö suoraan märälle paperille vai annoitko hetken kuivahtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eiköhän näitä tule, öjyvärimaalauksesta olisi ihana ottaa videota, mutta niiden kanssa on vähän tilaongelma. Kamera on jalustassa kiinni, sitä saa käännettyä miten haluaa niin saa tuolla tavalla viiston. Suoraan ylhäältä päin olisi paras, mutta se ei nyt onnistu tässä tilassa.
   Tässä on käytetty tärpättiä. Hetken se aina kuivahti, ennen uutta kerrosta. Parissa kohtaa tein myös märälle, silloin kynästä jää vähän voimakkaampi jälki eli kannattaa olla varovainen ettei tule liikaa ja työ mene pilalle. Saahan värikynää toki vähän pyyhittyä kumilla mutta kaikki väri ei silti lähde irti.

   Poista