Uudet värikynät

Viime viikolla sain ihan mahtavan syntymäpäivälahjan mieheltäni. Paketista paljastui Faber-Castellin Polychromos värikynät. Näistä väreistä olen pitkään haaveillut ja nyt ne vihdoin on mun! 
Faber-Castell on saksalainen taiteilijalaatuisten värikynien valmistaja. Nämä kynät ovat todella suosittuja taidepiireissä ympäri maailman, enkä kyllä sitä ihmettele yhtään.
Värejä myydään pienemmissäkin paketeissa, tämä 120 kpl rasia on isoin ja sisältää kaikki satavilla olevat värisävyt.


Värit on jaettu kolmeen osaan, lämpimät, kylmät ja ruskeat-harmaat värit

valkoinen / keltaiset / oranssit / punaiset / violetit

 siniset / vihreät / punaruskeat

punaruskeat "ihon sävyt" / ruskeat / harmaat / musta / hopea / kulta / kupari

Viime viikolla vähän jo värejä testasin kun väritin yhden kuvan värityskirjasta, mutta tänään aloitin tekemään ihan oikeaa piirrosta. Mun pitää vielä tehdä tässä yksi joululahjatyö värikynillä, joten sitä varten päätin testata ensin yhdellä joulukalenterikuvalla miten näillä lähtee homma sujumaan.

Olen käyttänyt Derwentin drawing (+ muutamia studio ja artist sarjojen kyniä) kyniä aikaisemmin ja alkuun nämä tuntuivat kovilta, mutta pienen värittelyn jälkeen se ei enää haitannut. Varsinkin kun kovuudesta huolimatta väriä näistä irtoaa reilusti. 
Kynät on öljypohjaiset joka helpottaa värien kerrostamista ja paperi ei mene tukkoon niin helposti. Värit levittyvät hyvin paperistompilla tai sitten väriä voi myös levittää tärpätillä. Itse tykkään käyttää tärpättiä, se mahdollistaa paremmin useamman kerroksen tekemisen.

Tässä kuvassa kylki on jo blendattu tärpätillä ja ryntäät/kaula ei.

 
+ laaja väriskaala
+ hyvä väripigmentti
+ öljypohjainen
+ hyvä valonkesto
+ värien sekoitus helppoa
+ tärpätti blendaus
+ metallirasia jossa kyniä on hyvä säilyttää
- En keksi miinuksia... Noh, ehkä yksi puolikas miinus tulee valkoisesta väristä joka on todella kova eikä meinaa sekoittua, tai sitten olen vaan liian tottunut Drawing värien pehmeään valkoiseen...

Hintaviahan nämä kynät on ja saatavuus Suomessa heikko, mutta jos vähänkin enemmän harrastat piirtämistä ja haluat laadukkaat kynät niin suosittelen kyllä ehdottomasti!

2 kommenttia:

 1. Löysin tän sun blogin vasta äskettäin ja pakko sanoa että aivan upeita kuvia!oot todella taitava.piirrätkö siis ihan tilauksestakin?:o
  Olisi ihana saada joku kuva omasta lemmikistä!
  -janina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teen kyllä tilaustauluja, oikeastaan suurin osa täälläkin esillä olevista töistä on tehty tilauksesta :) Kotisivuilla löytyy enemmän tietoa tilaamisesta
   http://katkopiirto.net/taide/

   Poista