Axu


Olen aina ollut herasilmäisten hevosten fani, niissä on vain jotain taianomaista ja läpitunkevaa mitä tummista silmissä ei samalla tavalla ole. Olen aina ihastellut herasilmähevosten kuvia mitä netissä on tullut vastaan ja muutaman herasilmän olen päässyt livenäkin tapaamaan. 
Tilauksesta en ole yhtään herasilmää piirtänyt, mutta marraskuussa vihdoinkin pääsin tekemään muotokuvaa ihanasta sinisilmä Axusta  :) 

Axun kuva tilattiin joululahjaksi, mutta lahja annettiin jo viime viikolla niin pääsin julkaisemaan kuvan heti facen puolella.  Mulla oli suunnitelmana, että kuvaisin teon myös videolle mutta kiireiden takia se sitten jäi. Nyt kyllä vähän harmittaa että en sitä videota ottanut :P 

Koko tällä on A3 ja tehty värikynillä Cansonin taidekartongille. 
Ostin vähän aika sitten Faber-Castellien lisäksi 10 kappaletta Caran d'ache Luminance värikyniä. Väreiksi valitsin vaaleimmat mitä löytyy ja nuo osoittautuivat ihan täydelliseksi lisäksi noille fabereille. Fabereissa vaaleat värit ja varsinkin valkoinen on vähän huonoja tai no ei nyt huonoja mutta todella kovia jolloin ongelmia tulee kun haluaa vaaleaa väriä tummemman värin päälle. Luminance värit on koostumukseltaan pehmeämpiä ja kermaisempia, muistuttaa itse asiassa aika paljon Derwentin Drawing kyniä. Nuo Luminancet on melkoisen kalliita, mutta on ne hyviäkin ja valonkesto huippuluokkaa.


Talvi ei taas ole parasta aikaa taulujen valokuvaamiselle, sisällä ei riitä edes päivällä tarpeeksi luonnonvaloa ja lampunvalossa kuvatessa väreistä tulee oudot. Näissäkin kuvissa melkein jokaisessa värit on erilaiset eikä yhdessäkään taida ihan täysin oikeat sävyt olla.
Mutta hei, huomenna on vuoden pimein päivä ja sitten mennään kevättä päin ♥

7 kommenttia:

 1. Upea! Suomenhevoset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä ei ole suomenhevonen vaikka siltä näyttää kyllä todella paljon. Minäkin luulin koko tekemisen ajan, että on suokki mutta sitten tulikin ilmi että ei olekaan :D

   Poista
  2. Aijaa! No komea on Axu jokatapauksessa :)

   Poista
 2. Aivan upeita yksityiskohtia<3

  VastaaPoista