Mirva, Jamie & CosmaBlogi on vähän jäänyt tässä joulukiireissä päivittymättä, eikä se puoleen ole ollut mitään tauluja esiteltävänäkään. Paljon on tauluja tässä loka-joulukuussa valmistunut mutta ne on kaikki olleet lahjatöitä joten eipä niitä ole voinut esille laittaa.
Mutta nyt laitan esille tämän ison pastellityön Mirvasta ja hänen koiristaan Jamiesta ja Cosmasta.
Tämä piirros tilattiin lahjaksi Mirvalle joka sai tänä vuonna Kennelliiton myöntämän Vuolasvirta palkinnon. Palkinto annettiin viime viikonloppuna koiramessuilla ja siellä kasvattien omistajat antoivat myös taulun lahjaksi.

Piirroksella on kokoa 50cm x 70cm ja paperina on pastelmat. Ah, ihana pastelmat. Onneksi mulla on nyt tuota pastelmatia, tämä sama jos olisi pitänyt piirtää jollekin tavalliselle taidekartongille niin voi morjens :P 
Tämä ei ihan helpoimmasta päästä töitä ollut, koska a) valkoiset koirat b) ihminen ja c) neljän kuvan yhdistäminen samaan.
 
Taustasta haluttiin vaalea ja harmoninen missä violetteja kukkia. Omasta mielestäni taustasta tuli sellainen kuin pitikin :)


Ensin meinasin aloittaa piirtämisen Jamiesta mutta päädyinkin sitten aloittamaan Mirvasta. Ja ihan siitä syystä, kun ihmiset on mulle vaikeita ja jos onnistun sössimään kuvan, niin ei harmita niin paljoa aloittaa alusta uutta. Onneksi ei tarvinnut ja kasvotkin onnistui niin että tunnistaa :D Hei mähän kehityn ihmistenkin piirtämisessä, wohoo!


Sitten Jamien tekemiseen. Valkoiset eläimet on aina olleet mulle vaikeita tehtäviä. Jotkut valittaa että mustat on vaikeimpia, mutta kyllä mulle valkoiset on ollut se vaikein. En vaan saa valkoiseen sellaista samanlaista elävyyttä kuin tummempiin. Pitäisi saada kuitenkin jotain väriä, ettei karva ole vain pelkkää valkoista, mutta kuitenkin siitä kuvasta pitää tajuta että se on valkoista karvaa eikä vaikkapa harmaata. Onneksi pastelleilla tämä on helpompaa kuin vaikkapa lyijykynillä. Ja taas voi kiittää pastelmatia mihin saa kerrostettua hyvin. 
Ruohikon tekeminen pastelleilla on kivaa :) Viimeisenä Cosman vuoro. Cosmalla on ihanan sävyiset silmät :)  

Valmis!

Facebookista löytyy kuva missä iloinen lahjansaaja ja kehystetty taulu vierekkäin.

Nyt on työn alla viimeinen joululahjatilaus, jee! Sitten pääsee taas muiden töiden kimppuun paremmin, tässä onkin rästissä pari taulua mitkä odottaneen valmistumista jo ihan liian kauan.

Ja hei, muistakaa arvonta, viikko aikaa osallistua!

4 kommenttia:

  1. No huh heijaa, tuohan kävisi valokuvasta! Olet kyllä todella taitava! :)

    VastaaPoista
  2. Huh! Että osaatkin olla hyvä piirtäjä. Omat skillsini ovat suhun verrattuna pikkutytön tasolla... edellistä kompaten, tää näyttää ihan valokuvalta.

    VastaaPoista