Vuosi 2016

Viimeinen päivä vuotta 2016 menossa. Olenko ainoa jonka mielestä tämä vuosi tuntui kuluvan ihan hurjan nopeasti? 
Tänä vuonna taulurintamalla on ollut erittäin monipuolista tekemistä. Myös sellaisia erikoisempia tehtäviä niiden tavallisten poseerauskuvien lisäksi, esimerkiksi Kroatian maisemissa oleva ratsukko ja vuonna -68  otetun kuvan pohjalta tehty maalaus Heikistä ja Sentasta
On ollut Jalustin.netin haastattelu,  olen tehnyt taidetarvikkeistani esittelyjä, olen ostanut ja testannut uusia materiaaleja ja ostanut ensimmäistä kertaa myös ulkomailta.

Ajattelin tehdä pienen yhteenvedon ja valitsen joka kuukaudelta yhden suosikin. Kuvan alla on linkki postaukseen jossa pääsee katsomaan taulun valmistumisesta kuvia.

Tammikuu


 Aada, Pepi ja Papu 

Tämä oli helppo valinta kun ei näköjään muita valmistuneita töitä ollutkaan. Tammikuussa aloitin parin ison öljyvärityön tekemistä joiden kanssa meni paljon aikaa ja pienempiä töitä ei sitten näköjään valmistunut.
Tämä työ olisi kiva kokeilla uudestaan  Bristol Board paperille mitä olen nyt uusimmissa töissä käyttänyt. Tuo ruoho ja valkoisen karvan tekeminen olisi nyt huomattavasti helpompaa.

Helmikuu

 Vili 
osa1 ja osa2
Sama meno jatkui helmikuussa, ei muita valmistuneita kuin tämä pieni A4 lyijykynätyö jouluarvonnassa voittaneelle.

Maaliskuu


Maaliskuussa oli jo sentään useampi taulu valmistunut mutta valitsin suosikiksi Mamman muotokuvan joka tuli jouluarvonnan voittajalle.  Tämän teon otin myös videolle ja siitä tuli mun ensimmäinen öljyvärimaalausvideo. 


Huhtikuu


Vuoden ensimmäinen värikynätyö. Pääsi tekemään välillä ravikuvankin, näitä joskus tein enemmänkin mutta viime vuosina ei ole tilattu vaan lähinnä on ratsuhevoslinjalla menty.


Toukokuu


Tällaisia maalauksia on niin kiva tehdä joten valitsin suosikiksi Milkan ja Libren muotokuvan.


Kesäkuu


Tanen piirroksen tein Sennelierin paperille mitä halusin kokeilla siinä toivossa, että se muistuttaisi pastelmattia. No ei muistuttanut ja jälki jäi aika karheaksi, mutta lopputuloksesta ja varsinkin valjaiden yksityiskohdista pidän paljon.


Heinäkuu

Clitschko

Ehdottomasti vuoden suosikki numero 1. Viime vuonna oli Beeda, tänä vuonna  Clitschko, saisikohan ensi vuonnakin tehdä ison mustataustaisen hevosmuotokuvan. 


Elokuu

 Tero

Välillä koirakin tänne listaan, koko kesä oli todella hevospainotteista eikä koiria tullut tehtyä kuin pari. Teron kuvassa käytin ensimmäisen kerran Bristol Boardia ja ihastuin tähän paperiin ihan täysin. Tämän jälkeen en lyijykynätöitä ole muille paperelle tehnyt. 


Syyskuu


Syyskuun alku meni suomenhevostöiden parissa mutta suosikiksi valitsin Crystalin ja Cleopatran muotokuvan. Tämän vuoden ainut tilattu kissatyö, joten pitihän se tähän listaan ottaa. Syyskuussa sain vihdoinkin ostettua pastelmat paperia ja tämä on toinen sille tehty työ. Kenellekään blogin lukijalle ei varmaan ole jäänyt epäselväksi mitä mieltä olen pastelmatista :D


Lokakuu

Koda
Tämän kuun suosikki olikin vaikeampi valita, mutta päädyin nyt kuitenkin Kodan muotokuvaan koska en ole tällaista työtä tehnyt aikaisemmin eikä kyseessä ole ihan tavallinen muotokuva.


Marraskuu

Saksanpaimenkoiria, lyijykynät, Bristol board, pieniä yksityiskohtia, mitäpä sitä muuta enää tarvitsee. Mie niin tykkään tästä!  


Joulukuu 

 
  Axu
Ihan vaan koska herasilmät ♥ 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
 
Toivotaan ensi vuodelle yhtä monipuolista tekemistä. Mitä kaikkea alkuvuodesta sitten on tulossa? Vaikka ja mitä kuulkaas! 
Ainakin  tässä alkuvuodesta yritän saada vihdoinkin päätökseen Alman ja Alisan ison muotokuvan, myös neljän hevosen yhteiskuva on valmistumassa. Tämän teosta on tulossa ensimmäinen postaus pian. 
Tilauslistasta löytyy ainakin issikka pastelleilla, whippetit öljyväreillä, sheltti, pyrre, kleinit ja rotikka pastelleilla, stabi lyijykynillä ja koira kauniissa kesämaisemassa pastellityönä. Paljon kivoja töitä tiedossa :) 

Kiitos blogin lukijoille seuraamisesta ja kommenteista, niitä on aina kiva lukea.  

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2017!

0 kommenttia: